İlçe Müftümüz Sayın Mahmut Çakır ve İHH Gönüllüleri Psikolojik Danışman Ali Zafer Aydın, Polis Memuru Furkan Dönmez

İlçe Müftümüz Sayın Mahmut Çakır ve İHH Gönüllüleri Psikolojik Danışman Ali Zafer Aydın, Polis Memuru Furkan Dönmez

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sistemi Mayıs ayı çalışması "öğrencilerde, saygı, sevgi ve vefa duygularını geliştirmek için, ilim, hikmet, sanat ve spor alanlarından rol-model olacak örnek şahsiyetler okullara davet edilir veya ziyaret edilir" konusu idi. 

14.06.2023 85

Sadece bu ay içerisinde değil yıl içerisinde öğrencilerimizi bu değerleri geliştirebilecekleri örnek şahsiyetlerle buluşturduk. Özellikle öğrencilerimiz ampute milli takımı  oyuncularından Serkan Dereli ve İsmail Korkmaz'ın  Gebze Kültür Merkezi'ndeki söyleşisinden çok etkilendiler. Onların azimleri, yaşadıkları,  öğrencilerimize ne kadar  zorluklarla karşılaşılırsa karşılaşılsın başarıya götürdüğünün canlı örnekleri oldular. 

14-06-2023

Asrın felaketi olan 6 Şubat 2023 depreminde Hatay'da görev yapan İHH gönüllüleri Gebze Mollafenari Psikolojik Danışmanı Ali Zafer Aydın ve Gebze Emniyeti Polis Memuru Furkan Dönmez öğrencilerimize Afet Bilinçlendirme Semineri verdiler. Deprem esnasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verirlerken Hatay'da arama kurtarma yaparken yaşadıklarını bizlerle paylşarak önemli tavsiyelerde bulundular. Öğrencilerimize AFAD gönüllüsü olmalarını tavsiye ettiler. Göünüllülerin sadece ulusal çaptaki afetlerde değil lokal olarak da meydana gelen kazalarda, çeşitli sebeplerde yollarda kalan insanlara çay, çorba, su dağıtımında görev aldıklarını, itfayede nöbet tuttuklarını söyediler. Ayrıca pandemi döneminde de halka yardım dağıtılmasında aktif görev aldıklarını söylediler. Böylesi kıymetli insanlarla öğrencilerimizi buluşturarak "iyi insanların" "iyilikte yarışmaya" devam ettiklerini öğrencilerimize göstermiş olduk. Seminer sonrası misafirlerimize okul müdürümüz Fazlı Yağmur tarafından "Teşekkür Belgesi" ve Kur'n-ı Kerim hediye edildi. Bizlere vakit ayırdıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. 

14-06-202314-06-202314-06-202314-06-2023

 

Son olarak İlçe Müftümüz Sayın Mahmut Çakır Beyi ziyaret ettik. Güler yüzüyle, babacan tavrıyla bizleri karşılayan sayın müftümüz öğrencilerimize çok kıymetli tavsiyelerde bulundu. Onlara her daim hangi mesleği yaparlarsa yapsınlar  öncü ve önder olmalarını tavsiye etti. Yaz kurslarında öğrencilerimizin mahalle camilerinde imamlara, Kur'an kurslarında öğreticilere yardımcı olarak görevlendirilebilmeleri talebimize olumlu bakmaları, hemen gerekli görevlendirmeleri yapmaları da bizleri çok memnun etti. Müftümüzün hoş sohbetinin yanında bizlere ikram ettiği kahve ve çikolatanın hatırı kırk yılı aştı. Bizlere vakit ayırdığı için kendilerine teşekkür ediyoruz. 

14-06-202314-06-2023