Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Ülke düzeyinde dini ve akademik eğitimde söz sahibi, lider bir kurum olmak.

Misyon: Dini ve pozitif ilimlerde fark yaratacak ve kendine güven duygusu tam, paydaş anlayışı önemseyen, sevgi-saygı-hoşgörü ve yardımlaşma duygusu yüksek, geleceğe ümitle bakan ve her platformda kendini ifade edebilen aynı zamanda ülkesi ve değerleri için yeni anlayış ortaya koyabilen nitelikli bireyler yetiştirmek

Başarılar: Üniversite Sınavlarında İlk yüz içinde bir çok öğrencimiz vardır. bunun yanında 2016 verilerine göre İmam Hatip Liseleri arasında üniversite sınavlarında Türkiye´de 26, Kocaeli de ise 1. sıradayız. 2018-2019 sosyal- kültürel faaliyetlerde Marmara bölge birinciliğimiz, hafızlıkta Türkiye dördüncülüğümüz, atletizm de bölge birinciliklerimiz Türkiye şampiyonluğumuz bulunmaktadır. Yine sporda futsalda Gebze şampiyonluğumuz, masa tenisinde Gebze Şampiyonluğumuz ve il üçüncülüğümüz mevcuttur.

Pansiyon Bilgileri: Devlet parasız yatılı kontenjan 70
Saatler: Sabah 08:45 - 12:45 Öğle Tatili 12:45 - 13:40 Öğleden Sonra 13:40 - 16:00 Not: Cuma günleri ders çıkışı saati 16:20´dir.
Servis Bilgisi: Okulumuzun servis imkanı bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 301 -371
Okulun Sınav Başarı Durumu: Türkiye çapında ilk 100´de öğrencileri bulunmaktadır. Okulumuz Türkiye 26 cısı ve Kocaeli birincisidir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %50
Sportif Etkinlikler: Futsal,futbol, masa tenisi, basketbol, atletizm
Bilimsel Etkinlikler: Tübitak projeleri
Proje Çalışmaları: Sosyal sorumluluk projeleri: Birden Bine Gönülden Gönüle, Okuyorum Tanıtıyorum, Kilo Aldım Verdim Ben Seni Yendim, Gebze´de Edebiyat Rüzgarı, Gebze İmam Hatip Okullarından Afrikaya´ya Bir Damla Su Kuyusu Projesi,
Kontenjan Bilgileri: Fen ve Sosyal Bilimler Proje Bölümü 90 öğrenci,

Telefon - (0262)6411600

WEB - https://gebzeanadoluihl.meb.k12.tr

Adres - Hacı Halil mh. Hükümet cd. No.96 41400 Gebze/Kocaeli

Öğretim Şekli :Normal Öğretim (Tekli)

Yerleşim Yeri - Merkezi

Adres - Hacı Halil mh. Hükümet cd. No.96 41400 Gebze/Kocaeli

Ulaşım Toplu Taşıma Araçları, E-5 yanı

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe Merkezinde İl Merkezine 51 km.