PANSİYON KAYIT İŞLEMLERİ

OKULUMUZ PANSİYONUNA BAŞVURULAR

OKULUMUZ PANSİYONUNDA KALACAK ÖĞRENCİLERİMİZDEN İSTENEN BELGELER

14.08.2024 136

Ailenin 2023 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 139.500 (Yüz otuzdokuzbinbeşyüz)   TL'yi geçmemesi gerekir. Ailenin gelirinin tespitinde ailenin 2023 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

Öğrenci ailesinin maddî durumunu gösteren beyanname ile diğer belgeler, Okul Parasız Yatılılık ve Bursluluk Komisyona girer; komisyon ilgili yönetmelik doğrultusunda karar verir.

(Evraklar 19 Ağustos-23 Ağustos tarihleri arasında teslim edilecektir.)

A-) Parasız Yatılılık Başvurusu İçin İstenecek Olan Belgeler

1.      Parasız yatılılık Müracaat Dilekçesi

2.      Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığına dair belge. (Aile hekiminden ücretsiz alınız) (Yönetmelik 4-2-d)

3.      Öğrenci ailesinin maddi durumunu gösteren beyanname ve ekleri ( Ek – 1) (Yönetmelik 4-2-ç,5)Varsa bakmakla yükümlü olduğu fertler için SGK dan alınacak evrak

4.      Bir önceki ders yılında/içinde bulunulan dönemde okul değiştirme cezası almamış olmak. (Yönetmelik 4-2-c)

5.      Aile Nüfus Kayıt Örneği. ( Nüfus Müdürlüğünden ve E-Devletten Alınabilir)

6.      Öğrencinin nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi. (Yönetmelik 4-2-a)

7.      4 adet vesikalık fotoğraf.

8.      Anne veya babası öğretmen olup, öğretmen kontenjanından parasız yatılılık hakkı kazanabilmeniz için anne ya da babanızın görev yaptıkları yerde çocuğunu okutacak lise tür/düzeyinde bir okul bulunmadığını belirten belge eklenecektir. (Yönetmelik 10-b)

9.      Pansiyon İç Yönergesi (İlgili bölümler doldurulup, imzalanacak) (Yönetmelik 32)

10.  Özel kanun kapsamına giren öğrenciler ,durumlarını gösteren evrak.

B - ) Paralı Yatılılık Başvurusu İçin İstenecek Olan Belgeler

1.      Paralı Yatılılık Müracaat Dilekçesi ve Paralı Yatılı Öğrenci Taahhütnamesi

2.      Öğrencinin nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi. (Yönetmelik 4-3-a)

3.      Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığına dair belge. (Aile hekiminden ücretsiz alınız) (Yönetmelik 4-2-d)

4.      Aile Nüfus Kayıt Örneği. ( Nüfus Müdürlüğünden ve E-Devletten Alınabilir)

5.      4 adet vesikalık fotoğraf.

6.      Paralı yatılılık için birinci taksiti / makbuzu. (Yönetmelik 51-2)

7.      Bir önceki ders yılında/içinde bulunulan dönemde okul değiştirme cezası almamış olmak. (Yönetmelik 4-2-c)

8.      Pansiyon İç Yönergesi (İlgili bölümler doldurulup, imzalanacak) (Yönetmelik 32)

9.      Resmi ve örgün ortaöğretim kurumlarına devam ettiğini belirten öğrenci belge(Yönetmelik 4-3-b)

PANSİYON KAYDI İÇİN GEREKLİ BİLGİ, BELGE VE TALİMATLAR İLE KESİN KAYITTA İMZALANARAK TESLİM EDİLECEK FORMLAR AŞAĞIDAKİ LİNKTE MEVCUTTUR. OKULDAN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ.

meb_iys_dosyalar/41/02/174154/dosyalar/2024_08/14133106_pansiyon20242025.rar